icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Waddinxveen, 12 woningen De Omscholing

Het karakteristieke schoolgebouw waarin vanaf 1930 de rooms-katholieke Sint Jozefschool was gehuisvest, wordt in opdracht van ‘Concom Advies B.V.’ met behoud van sfeer en klasse door Kroon & de Koning getransformeerd naar 9 grote eengezinswoningen. In dezelfde bouwstijl worden er naast de school nog 3 nieuwbouw eengezinswoningen gerealiseerd.

Opdrachtgever
Concom Advies B.V.
Architect
A3 Architecten
Constructeur
Constructie-adviesbureau S3
Uitvoeringsperiode
Juni 2019 - Mei 2020

De Omscholing

Op de locatie van de oude St. Jozefschoof aan de Kanaalweg in Waddinxveen zijn door Kroon & de Koning 12 woningen gerealiseerd. Drie nieuwbouwwoningen zijn tegen het voormalige schoolgebouw gebouwd en 9 woningen zijn in de bestaande school gerealiseerd. 5 van deze woningen zijn als kluswoning gebouwd en 4 woningen zijn afgebouwd.

Alle woningen zijn voorzien van een eigen terras en een achtertuin. Aan de voorkant is er een gemeenschappelijke tuin. Daarin zijn tevens de individuele bergingen en parkeerplaatsen opgenomen.