icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rijswijk, The Minister

Op de plek van de voormalige Winston Churchill Tower in Rijswijk, waar ooit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zetelde, ontstaat straks een fonkelnieuwe woonlocatie: The Minister.

Opdrachtgever
ASR Dutch Core Residential Custodian B.V.
Architect
ZZDP Architects
Constructeur
Pieters Bouwtechniek
Uitvoeringsperiode
Augustus 2020 - Februari 2023
Ontwikkelaar
Reshape Properties B.V.

From Another Point Of View

Op de hoek van de Sir Winston Churchilllaan en Prinses Beatrixlaan in Rijswijk staat het kantoorgebouw de Winston Churchilltower, welke wordt omgebouwd tot woontoren. In dit gebouw van 33.500 m2 komen 310 appartementen zowel in huur als koop. Het bestaande gebouw bestaat uit 22 verdiepingen, maar zal na de sloop van het bestaande dak uitgebreid worden met 3 nieuwe verdiepingen. Er is parkeergelegenheid voor meer dan 400 voertuigen en onder het gebouw bevindt zich een stallingsgarage. De unieke, volledig transparante gevels zijn kenmerkend voor zijn modern gelijnde architectuur met veel licht, lucht en ruimte. 

 

In samenwerking met Kondor Wessels Amsterdam, zal Kroon & de Koning mede verantwoordelijk zijn voor de realisatie van dit project.