icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Sliedrecht, 43 woningen Baanhoek-West

Direct na de afslag van de A15 zijn 43 NOM-woningen gebouwd die als geluidsbuffer voor de achterliggende woonwijk "Tuindorp" fungeren.       

Opdrachtgever
BPD Ontwikkeling BV, Delft
Architect
MAAT architecten, Rotterdam
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs bv, Almere
Adviseur akoestiek
Cauberg-Huygen BV, Rotterdam
Adviseur installaties
Aveco de Bondt Ingenieursbedrijf, Holten
Installateur (PV/WTW/warmtepomp)
Homij Duurzame Energie Concepten, Vianen
Uitvoeringsperiode
Maart 2017 - April 2018

Type Largo en type Tonica

De energie zuinige woningen zijn verdeeld over twee woningblokken, bestaande uit twee types woningen.

Het blok, gelegen aan de Monteverdi, bestaat uit 20 woningen type Largo, met een breedte van 8,85 meter. Het blok, gelegen aan de Rondo, bestaat uit 23 woningen type Tonica, met een breedte van 5,80 meter.

De tuinen bevinden zich aan de voorzijde van de woningen. De achtergevel is op maaiveldniveau opgehoogd met grond tot ca1500mm hoogte.

De fundering en het prefab betonnen casco zijn constructief aangepast op de grondkerende functie. De constructieve aanpassingen bestonden uit het heien van schoorpalen en het zwaarder uitvoeren van het prefab betonnen casco. Zo is het prefab betonnen binnenspouwblad op de begane grond uitgevoerd in een dikte van 200mm en de betonnen binnenspouwbladen op de 1e en 2e verdieping zijn uitgevoerd in een dikte van 120mm.

Nul-op-de-meter-woningen

Alle woningen zijn uitgevoerd als ‘nul-op-de-meter’ en ‘all-electric’, het dak is bijna volledig bedekt met zonnepanelen, standaard uitgerust met een luchtwarmtepomp, een 200 liter boilervat, een gebalanceerd ventilatiesysteem en een douchepijp-WTW.

De hemelwaterafvoeren wateren af op de straat die voorzien is van een water passerende verharding. Het infiltratiesysteem biedt een totaaloplossing voor het infiltreren, bergen en vertraagd afvoeren van hemelwater. Dit gebeurt door middel van een water passerende bestrating in de rijbaan.