icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rotterdam, 24 tweelaagse woningen Babel

Babel is een nieuwbouwproject op de wereldse Lloydpier in Rotterdam. De 24 unieke tweelaagse woningen zijn gestapeld als een piramide, waardoor er terrassen ontstaan met daarop de buitenruimte van de woningen. De oppervlakten variëren tussen de ca. 80m2 en 190m2.

Opdrachtgever
AM
Architect
Laurens Boodt
Constructeur
WSP
Uitvoeringsperiode
November 2021 - 4e kwartaal 2023

Nieuwbouw op de Lloydpier in Rotterdam

Ruime gezinswoningen in een onderscheidend en hoogwaardig gebouw, dat op unieke wijze refereert aan een gemoedelijke woonbuurt. Sfeervol, met veel tuinen/terrassen en buurtcontact. En dat aan het water van de Schiehaven met zicht op de Maas en én op een steenworp afstand van de Maas en gezellige Rotterdamse binnenstad. Het gebouw met de 24 tweelaagse appartementen in uiteenlopende typen is op een prachtige trapsgewijze manier rondom vormgegeven, waardoor er volop terrassen en tuinen aan het gemeenschappelijke pad zijn ontstaan. 

De toren van Babel als inspiratiebron

BABEL is een prijswinnend nieuwsbouwproject op de wereldse Lloydpier in Rotterdam. Architect Laurens Boodt en ontwikkelaar AM ontwierpen het gebouw, waarbij aan de buitenkant van het gebouw een straat omhoog gaat die de tweelaagse appartementen met elkaar verbindt en de gemeenschappelijke leefruimte vergroot. Uniek. Eigenzinnig. En gewild.

Door de wijze waarop de 24 exclusieve tweelaagse appartementen zijn gestapeld, kun je als bewoner genieten van terrassen met daarop de eigen buitenruimtes van de woningen. Langs de terrassen is een gezamenlijke trap en een looppad, die zorgen voor een gemeenschappelijke ‘straat’ die elke laag van het gebouw verbindt. Nagenoeg alle woningen hebben een relatie tot deze buitenruimtes, afhankelijk van de ligging van de tuin. De ligging van de voordeur varieert eveneens per woning. Bij sommige bevindt deze zich aan de straatzijde; bij andere is de toegang inpandig. Net als in een echte kleine woonbuurt. 

Bekijk hier de webcam

Hoog afwerkingsniveau

Alle tweelaagse appartementen van BABEL krijgen een hoogwaardige afwerking. Dit zie je bijvoorbeeld aan de keuken, het tegelwerk en sanitair, strak afgewerkte stompe deuren en grote raampartijen met veel lichtinval. Ook de algemene ruimtes, zoals de entrees en groene binnentuin, zijn herkenbaar aan het oog voor detail.

Wijze van bouwen

Het gebouw wordt gedeeltelijk gerealiseerd op een traditionele fundering en gedeeltelijk op een verdiepte parkeergarage. De ruwbouw bestaat uit wanden / breedplaatvloeren en prefab betonkolommen. De gevelvulling is door middel van houten spouwbladen, houten kozijnen en gevelmetselwerk. De doelstelling van het ontwerp is de beleving van wonen in een eengezinswoning op appartementniveau. Direct op woonniveau bevindt zich de buitenruimte en de semi openbare ruimte. De semi openbare ruimte wordt gevuld met klinkerbestrating en groeninvullingen. 

Projectwebsite Babel