icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rotterdam, 136 woningen Lloyd Yard

Zeven gebouwen met ieder een eigen karakter. Zes van deze gebouwen worden door ons gebouwd en 1 blok door particuliere opdrachtgevers. De 136 woningen in het plan zijn zowel 1- als 2-laagse appartementen, maar ook hoge woningen en geschakelde eengezinswoningen. Het geheel omringt een gezamenlijke binnentuin.

Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Architect
Paul de Ruiter Architects - We Architecten - ZUS
Constructeur
Pieters Bouwtechniek
Uitvoeringsperiode
November 2021 - 4e kwartaal 2023

Het ontwerp

Het ontwerp van Lloyd Yard vertaalt het kadebeeld van vroeger – grote panden en loodsen met een eigen gezicht en steeds wisselend in omvang en hoogte – naar een woongebouw dat zich onderscheidt door verschillende stijlen en identiteiten. Geen standaard eenheid van vorm en functie, maar een speelse combinatie van structuren en materialen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het gebouw

De buitenkant maakt integraal deel uit van het Lloyd Yard gebouw, met een door blauweregen overgroeide cortenstalen pergola als eyecatcher. Naast de horecaruimte bevindt zich de poort die toegang geeft tot een grote binnentuin die overdag ook voor bezoekers toegankelijk is. Voor chefs met groene vingers heeft Lloyd Yard een aantrekkelijke extra: op het dak van het Maasvensterblok bevindt zich een moestuin waarvan dagelijks gebruik kan worden gemaakt. Dat is overigens niet het enige dat met Lloyd Yard wordt gedeeld; de WKO van Lloyd Yard laat je op een duurzame manier gebruik maken van verwarmingen met warm en koud kraanwater.

Bekijk hier de webcam

Wijze van bouwen

De woningen worden gerealiseerd op een half verdiepte parkeergarage. De ruwbouw van Lloydyard wordt uitgevoerd in wanden / breedplaatvloer en op diverse plekken houten vloeren in plaats van breedplaatvloeren. De gevelvulling wordt gerealiseerd door houten spouwbladen met een afwerking van metselwerk, aluminium of Corten staal gevelbekleding. De daken krijgen een gevarieerde invulling van water retentie, duurzame opwekking middels PV-panelen tot groendaken.

Projectwebsite Lloyd Yard