icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Koopse Glorie fase 1 De Boomgaerd te Boskoop

Tussen de Azalealaan en de Goudse Rijweg in Boskoop wordt een nieuwe, groene woonwijk ontwikkeld. Hier verschijnen 52 nieuwbouw woningen in het groen en omringd door water. De wijk wordt ontwikkeld op het terrein van de voormalige Tuinbouwschool.

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
Van Egmond Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoeringsperiode
april / mei 2024 - kwartaal 3/4 2025

Architectuur

Het project bestaat uit 13 koop rijwoningen, 10 sociale huur rijwoningen, 11 vrijstaande woningen en 18 twee-onder-een-kap woningen. In de architectuur komt de romantische fin de siècle-stijl terug van de Boskoopse tuinderswoningen. Koopse Glorie wordt een kindvriendelijke, duurzame en groene buurt en zal qua sfeer en diversiteit van de woningen naadloos aansluiten op de omgeving.

Energiezuinig & Natuurinclusief

Koopse Glorie wordt bovendien een energiezuinige en natuurinclusieve wijk. Energiezuinig betekent dat de woningen gasloos zijn (all-electric), zeer goed zijn geïsoleerd en zijn uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen. De natuurinclusieve kenmerken van de wijk zijn onder andere te vinden in het vele zorgvuldig gekozen groen met de houtakkers, de vleermuiskasten en broeihopen, de natuurlijk ogende oevers, het regenwater wat direct in de sloot stroomt (dus niet het riool in) en de typische Boskoopse sloten. De wijk krijgt een natuur- en speeltuin met een aansluiting op de Goudse Rijweg én de Azalealaan, waar de huidige en toekomstige bewoners kunnen wandelen, spelen en tuinieren. De locatie van de voormalige Tuinbouwschool bevat veel geschiedenis en herinneringen, die op deze manier in de architectuur en in het openbaar groen zichtbaar worden.

Projectwebsite Koopse Glorie