icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Hoek van Holland, 23 woningen Scheepvaartbuurt

Dit nieuwbouwproject aan het Scheepvaartplein en aan de Scheepvaartstraat in het centrum van Hoek van Holland, bestaat uit 23 eengezinswoningen gebouwd in twee fases.

Opdrachtgever
O.M.A. Hoek van Holland
Architect
O.M.A. Hoek van Holland
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoeringsperiode
augustus 2014 - maart 2015

Verschillende types, twee fases

De eerste fase van het project bestaat uit het deelplan "Het Galjoen", vernoemd naar een historisch, 17e eeuws zeilschip en de versierde uitbouw daarop, maakt wonen nabij strand, zee en duinen mogelijk. De 17 eengezinswoningen van het project zijn niet helemaal gelijk aan elkaar; zo zijn er naast de geschakelde woningen ook twee 2-onder-1-kapwoningen gebouwd en verschillen een aantal woningen van elkaar in omvang en faciliteiten.

De tweede fase van het project bestaat uit 6 eensgezinswoningen gelegen aan de 1e Scheepvaartstraat.

Technische uitvoering

De vloeren en constructieve wanden van alle woningen zijn vervaardigd van geprefabriceerd beton. De buitenkozijnen en deuren zijn van hout. De schuine daken zijn uitgevoerd in prefab houten dakelementen en afgedekt met keramische dakpannen.

Binnenterrein

Het gezamenlijke binnenterrein is bestraat met antracietkleurige betonklinkers. Het groenplantsoen is omkaderd met een beukenhaag. Voor zes van de zeventien woningen is een persoonlijke parkeerplaats op het binnenterrein aangebracht.