icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gouda, Zuidelijk Stempel Oost

Ontwerp, uitwerking en de daadwerkelijke bouw worden door ons gerealiseerd en dit doen we met een aantal vaste partners die daarin ook heel belangrijk zijn. Dit project is in navolging van een eerder project, namelijk “Nieuw Rijngaarde” te Bodegraven dat wij voor Mozaïek Wonen hebben mogen realiseren.

Opdrachtgever
Mozaïek Wonen
Architect
Inbo
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
Juni 2023 - 3e kwartaal 2024

Het project

Zuidelijk Stempel Oost is het sluitstuk van de vernieuwing van dit deel van Gouda, Oosterwei. Hiermee ontstaat een nieuwe samenhang in de wijk. De bebouwing in de zuidelijke stempels is verdeeld in meerdere blokken, zowel laagbouw als appartementen. Hiervan mogen wij blok 5 met 28 appartementen bouwen, alsmede blok 4 met 20 grondgebonden woningen, allen in de huursector.

Elk blok onderscheidt zich van de anderen op basis van positie en woonprogramma. De blokken vormen zich als een familie van verwante gebouwen. Het appartementenblok 5 sluit het zuidelijke stempel als laatste blok af en staat met zijn voeten in het groen.

De grondgebonden woningen worden gerealiseerd door middel van prefab casco elementen en de appartementen worden qua hoofdstructuur gerealiseerd door middel van breedplaatvloeren en kalkzandsteen.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid doen we uiteraard ook mee. De zon kan gebruikt worden om de huishoudens van energie te voorzien, evenals het benutten van de warmte in de bodem voor de warmtepomp. Daarnaast besteden we speciale aandacht aan een goed binnenklimaat. Dit bereiken we via balansventilatie met luchtfiltering en actieve monitoring en bijsturing. Wel houden wij met alle facetten het comfort voor de gebruiker in het oog.