icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Dordrecht, 114 won Charlotte de Bourbonstraat

In opdracht van Trivire realiseert Kroon & de Koning in de wijk Nieuw Krispijn 67 grondgebonden woningen en 47 appartementen. Bij de appartementen zullen 9 woningen uitgewerkt worden als mindervalide woning.

Opdrachtgever
Trivire
Architect
Lugten Malschaert Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoeringsperiode
Voorjaar 2022 - Najaar 2023

Het project

In januari 2022 is Trivire gestart met de sloop van 84 woningen aan de Charlotte de Bourbonstraat, Mariannestraat en Anna Paulownastraat in Nieuw Krispijn. Op deze plek worden 114 nieuwe, duurzame sociale huurwoningen teruggebouwd. Dit betekent een toename van de woningvoorraad met 30 woningen.

Het project omvat 67 eengezinswoningen. Naast de eengezinswoningen komen er 47 (galerij)appartementen, waarvan 4 woningen worden uitgewerkt als mindervalide woning. Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht heeft daar een ontwerp voor gemaakt.

De openbare inrichting wordt in samenwerking met gemeente Dordrecht ingevuld. Hierbij is rekening gehouden met de komst van veel groenvoorziening en een autoluwe/autovrije straat. Hierdoor ontstaat een rustige, kindvriendelijke buurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten.

Bekijk hier de webcam