Dordrecht, 103 appartementen Park Zuidhof

Park Zuidhof is de overkoepelende naam van drie nieuwe appartementsgebouwen in de rustige woonwijk Zuidhoven, gelegen op korte afstand van het historische centrum van Dordrecht. Elke toren heeft de uitstraling die aansluit bij de naam van het gebouw: Eik, Beuk en Kers.

 

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Delta Projectontwikkeling
Architect
DC DunnetCraven
Constructeur
Adviesbureau Staand
Uitvoeringsperiode
oktober 2009 - vierde kwartaal 2016
Projectcategorieën

Omvang en diversiteit

De drie gebouwen bevatten onderstaande aantallen woonlagen en appartementen:

  • Beuk: 25 appartementen verdeeld over vijf woonlagen.
  • Kers: 30 appartementen verdeeld over zeven woonlagen.
  • Eik: 48 appartementen verdeeld over dertien woonlagen.

Alle drie- en vierkamerappartementen - in omvang variërend van 88 tot 213  - beschikken over lichte kamers, royale balkons, eigen parkeerplaatsen en een berging. 

Identiteit

De namen van de drie appartementsgebouwen zijn niet inwisselbaar: de unieke ontwerpen vallen samen met de drie bekende boomsoorten. De identiteit van de torens komt vooral tot uiting in de specifieke materialen, waaronder onderhoudsarme houtlook panelen, de eigen kleursfeer en de verschillende hoogtes van de gebouwen.

Uitvoering

Toren Beuk is uitgevoerd in kalkzandsteenwanden met betonvloeren, de twee andere torens zijn geheel in beton opgetrokken. De torens Kers en Eik beschikken tevens over een in het werk gestorte kelder die vanaf de verschillende woonlagen met een lift bereikbaar is.

 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.