Den Haag, zorgcomplex Swaenestate

Herontwikkeling van zorgcomplex Swaenestate aan de Medemblikstraat, een van de locaties van Saffier De Residentie Groep. De begane grond van het uit 1974 daterende gebouw is gerenoveerd en afgestemd op de nieuwe gebruikers.  

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Saffier De Residentie Groep
Architect
KYK Architecten
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
januari - juli 2015
Projectcategorieën

Uitvoering

De betonnen draagconstructie van de bovenbouw is op de begane grond en op de eerste verdieping vervangen door een staalconstructie. Op de begane grond is een gezondheidscentrum gevestigd dat bereikbaar is vanuit een royale, compleet vernieuwde entreehal die tevens toegang biedt tot de bovengelegen zorgappartementen.

Gezondheidscentrum

In het gezondheidscentrum zijn gevestigd:

  • Eerstelijnspraktijk Saffier De Residentie
  • Huisartsenpraktijk Leyendak
  • Apotheek Leyenburg
  • Wijkservicepunt Swaenestate en Medipoint
  • Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW Zorg)

Korte bouwtijd

De bouwtijd bedroeg zeven maanden, een bijzonder korte tijd. Met het oog op de veiligheidseisen zijn de bewoners van het gebouw tijdens de werkzaamheden op vakantie gegaan. De periode kon daardoor ook worden benut om diverse installaties, kabels en leidingen aan te passen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.