icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Den Haag, zorgcomplex Swaenestate

Herontwikkeling van zorgcomplex Swaenestate aan de Medemblikstraat, een van de locaties van Saffier De Residentie Groep. De begane grond van het uit 1974 daterende gebouw is gerenoveerd en afgestemd op de nieuwe gebruikers.  

Opdrachtgever
Saffier De Residentie Groep
Architect
KYK Architecten
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
januari 2015 - juli 2015

Uitvoering

De betonnen draagconstructie van de bovenbouw is op de begane grond en op de eerste verdieping vervangen door een staalconstructie. Op de begane grond is een gezondheidscentrum gevestigd dat bereikbaar is vanuit een royale, compleet vernieuwde entreehal die tevens toegang biedt tot de bovengelegen zorgappartementen.

Gezondheidscentrum

In het gezondheidscentrum zijn gevestigd:

  • Eerstelijnspraktijk Saffier De Residentie
  • Huisartsenpraktijk Leyendak
  • Apotheek Leyenburg
  • Wijkservicepunt Swaenestate en Medipoint
  • Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW Zorg)

Korte bouwtijd

De bouwtijd bedroeg zeven maanden, een bijzonder korte tijd. Met het oog op de veiligheidseisen zijn de bewoners van het gebouw tijdens de werkzaamheden op vakantie gegaan. De periode kon daardoor ook worden benut om diverse installaties, kabels en leidingen aan te passen.