icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Den Haag, woonzorgcomplex Het Zamen

Nieuwbouw van Het Zamen, een groot woonzorgcomplex gelegen op het voormalige Gemeentelijk Industrie Terrein (GIT) achter de Loosduinseweg in Den Haag.

Opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling
Architect
IAA Architecten
Constructeur
Bartels Ingenieursbureau
Uitvoeringsperiode
april 2012 - augustus 2013

Indeling

Het Zamen bevat:

  • 138 ruim opgezette zorgappartementen met twee, drie of vier kamers. De woningen bevinden zich op de vier bovenste verdiepingen en bieden een prachtig uitzicht over de stad.
  • 60 intensieve zorgeenheden, waaronder kleinschalige verpleeghuisafdelingen, een diagnostisch centrum en een hospice.
  • 2800 m² commerciële ruimten.
  • een ruim opgezet restaurant, dat tevens door externen kan worden bezocht.

Open karakter

Het woonzorgcomplex voor ouderen werkt als een stad in een stad. Het bouwblok oogt in eerste instantie gesloten, maar het lichte en dynamisch gebouwde centrale atrium is ook voor de buurt toegankelijk. De verschillende afdelingen zijn met elkaar verbonden door drie bruggen die tevens fungeren als gemeenschappelijke buitenruimten met een deel van het algemene programma. In de randen, waar zich het woonprogramma bevindt, is gekozen voor een vast stramien.