icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Den Haag, Nolenshaghe en Domus Nostra

Kroon & de Koning realiseerde in samenwerking met Boele & van Eesteren de nieuwbouw van woon- en behandelcentrum Nolenshaghe en verzorgingshuis Domus Nostra.

Opdrachtgever
Safier de Residentiegroep
Architect
Van der Laan Bouma Architecten, Rotterdam Jorissen Simonetti Architecten, Rijssen
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Amsterdam
Uitvoeringsperiode
juni 2011 - augustus 2013

Woon- en behandelcentrum Nolenshaghe

Woon- en behandelcentrum Nolenshaghe (het voormalig verpleeghuis Preva) biedt plaats voor langdurig wonen met (specialistische) verpleeghuiszorg.

Het is gesitueerd aan de Mgr. Nolenslaan 22 in Den Haag en bestaat uit zes verdiepingen met kleinschalige woonvoorzieningen voor zeven of acht cliënten. Elke verdieping bevat een gemeenschappelijke huiskamer/woonkeuken en individuele kamers met eigen sanitair.

Op de parterre van Nolenshaghe bevindt zich een restaurant met een brasserie voor zowel bewoners als bezoekers, onder wie wijkbewoners. De therapieruimtes en een kapsalon zijn ook op de parterre te vinden. Aan de achterzijde van het zorgcomplex is een binnentuin aangelegd. Een grote parkeerkelder biedt voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers.

 

Korsakov-verzorgingshuis Domus Nostra

Grenzend aan het woon- en behandelcentrum Nolenshaghe bevindt zich het nieuwe verzorgingshuis Domus Nostra, waar begeleiding en behandeling wordt geboden aan bewoners met Korsakov.

 

Domus Nostra bestaat uit acht bouwlagen:
Een grote parkeerkelder die doorloopt onder Nolenshaghe, een parterre met diverse ruimtes voor dagbesteding, behandeling en ontspanning, en daarboven zes verdiepingen met totaal 84 privékamers met een eigen badkamer. Per verdieping zijn twee huiskamers met woonkeukens en twee zusterposten gesitueerd.

 

Technische uitvoering

De bouwconstructie bestaat uit betonvloeren en betonkolommen met prefab buitengevels. Deze zijn, samen met de kozijnen en beglazing, compleet aangeleverd en direct vanaf de vrachtwagen gemonteerd.