icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Den Haag, 237 woningen New Norfolk Scheveningen

Op het voormalig Norfolkterrein in Scheveningen is het project New Norfolk gerealiseerd, met 39 koopeengezinswoningen, 34 vrije sector en 164 sociale huurappartementen.

Opdrachtgever
Stichting Arcade Mensen en Wonen
Architect
KAW Rotterdam
Constructeur
Brak & Eijlers, Gouda
Uitvoeringsperiode
juni 2016 - juli 2019

In totaal 237 woningen

Op een mooie locatie naast de oude haven heeft Kroon & de Koning 237 woningen gebouwd. Het betreft een mix van sociale en vrije sector huur- en koopwoningen en het ligt op loopafstand van het strand.

Grondgebonden woningen en appartementen

De grondgebonden woningen bestaan uit drielaagse eengezinswoningen en vierlaagse eenegzinswoningen. De appartementen zijn verdeeld over vijf blokken van maximaal zeven verdiepingen, met een eigen uitstraling.

Privé parkeerplaatsten

Bij dit project zijn ook 253 parkeerplaatsen gerealiseerd. De bewoners kunnen hun auto parkeren op een privé parkeerplaats in het binnenhof. Het parkeerterrein is afgesloten door een elektrisch bedienbaar hek en is deels overdekt door schotels om de auto’s uit het zicht te houden. Deze schotels hebben organische vormen en zijn bedekt met verschillende plantensoorten.