icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Capelle aan den IJssel, 88 appartementen Hof van Capelle

88 energieneutrale appartementen (76 koop en 12 huur), 2 commerciële ruimten en een half verdiepte parkeergarage verrijzen aan de Duikerlaan te Capelle aan den IJssel.

Opdrachtgever
Crossing Border Development
Architect
BBVE
Constructeur
IMD Raadgevende Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
Augustus 2019 - Augustus 2021

De appartementen zijn heel divers qua indeling. De hoofdentree wordt omsloten door een glazen vliesgevel. Aan de buitenzijde van het appartementencomplex bevinden zich loggia’s, balkons en dakterrassen voor de aangrenzende appartementen. De buitengevel is voorzien van een harde isolatieplaat met daarop verlijmd diverse verschillende stenen gevelstrip waarmee een metselwerk uitstraling verkregen wordt. De woningen worden aan de binnenzijde van het complex ontsloten door een binnentuin of galerij.

Onder het project bevindt zich een half verdiepte parkeergarage met parkeerplaatsen en privé bergingen voor de bovenliggende appartementen. Vanaf de straatzijde wordt de hoger gelegen binnentuin bereikt via een imposante toegangstrap.

De warmtevoorziening wordt verkregen via een bodemwarmte pomp installatie. Op de diverse daken liggen PV panelen die de stroom naar individuele appartementen terug leveren.