icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bodegraven, 24 appartementen Het Ouden Huis

Het Ouden Huis bestaat uit 24 zelfstandige, sociale, één-, twee- en driekamer huurappartementen met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. De woningen zijn voor mensen met verpleeghuiszorg, thuiszorg en zonder zorg én een aantal studentenunits.

Opdrachtgever
Mozaïek Wonen
Architect
Inbo
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
Mei 2020 - Juni 2021

Ontwerp, uitwerking en de daadwerkelijke bouw zijn door Kroon & de Koning gerealiseerd en met een aantal vaste partners die daarin ook heel belangrijk zijn geweest. Dit project is in navolging van een eerder project “Nieuw Rijngaarde” te Bodegraven dat wij voor Mozaïek Wonen hebben mogen realiseren.


De bouwmethodiek die is gehanteerd is kalkzandsteen wanden in combinatie met breedplaat verdiepingsvloeren. Ten behoeve van de duurzaamheid van het gebouw is er gebruik gemaakt van luchtwarmptepompen en PV panelen die op het dak zijn geplaatst.


De eyecatcher is dat er in de kern van dit gebouw een vide is gerealiseerd die door natuurlijk licht wordt aangestraald.


In overleg en samenwerking met de exploitant van Het Ouden Huis hebben we zowel bouwkundig als installatietechnisch maatwerk geleverd om het woon- en zorgcomfort voor de toekomstige bewoners optimaal te krijgen .