icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 februari 2023

Project CottagePark feestelijk en groen afgerond

Op een zonnige maar koude maandagmiddag 27 februari heeft wethouder Kerssies een boom geplant in het grotendeels gerealiseerde nieuwbouwproject CottagePark.

Met het planten van de boom lost de wethouder de belofte in van zijn voorganger, die bij de start van de bouw het aanplanten van de boom had toegezegd. Tijdens het planten van de boom werd wethouder Kerssies vergezeld door Ivo Zweekhorst (directeur Kroon & de Koning) en Lorenz Mooij (directeur NU Projectontwikkeling). De heren werden geholpen door een aantal jeugdige bewoners van de nieuwe wijk. CottagePark is inmiddels grotendeels gerealiseerd en alle koop- en huurwoningen in het project zijn opgeleverd.

Na de zomer van 2021 startte Kroon & de Koning met de bouw van het nieuwbouwproject CottagePark in Waddinxveen. Het project is een gezamenlijke ontwikkeling van NU Projectontwikkeling en Kroon & de Koning Ontwikkeling en bestaat uit 48 koopwoningen en 12 koopappartementen. Daarnaast zijn er in dit project 24 huurappartementen gerealiseerd. Het project kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan woningtypes en een ruime, speelse opzet met veel groen en water. Alle woningen zijn bovendien zeer energiezuinig opgeleverd.

In het bijzijn van de bewoners en de partijen die bij de realisatie van CottagePark betrokken zijn geweest, plantte wethouder Kerssies vandaag een van vele bomen in het project. Met het aanplanten van de boom wordt het groene karakter benadrukt, maar het is ook de symbolische start van de oplevering van deze gloednieuwe wijk aan de gemeente. Op het terrein worden de komende tijd nog werkzaamheden uitgevoerd ten aanzien van het groen en de realisatie van de aansluiting op de rotonde. Naar verwachting worden de laatste civiele werkzaamheden rond eind april afgerond.