icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 februari 2023

Mozaïek Wonen en Kroon & de Koning ondertekenen overeenkomst Zuidelijk Stempel Oost

Op donderdag 23 februari 2023 hebben de directies van Mozaïek Wonen en Kroon & de Koning de aannemingsovereenkomst ondertekend van het plan Zuidelijk Stempel Oost.

Zuidelijk Stempel Oost

Zuidelijk Stempel Oost is het sluitstuk van de vernieuwing van de buurt Oosterwei in Gouda. Dit gebied is voorzien van verschillende laagbouw en appartementenblokken. Het nieuwste appartementenblok sluit het Zuidelijke Stempel af en staat trots met zijn voeten in het groen. Het biedt een prachtig uitzicht over de eengezinswoningen en heeft een belangrijke positie in de wijk.

Samenwerkende partijen

Samen met architectenbureau INBO, constructeur Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en bouwfysisch-adviseur Aveco de Bondt is gewerkt aan de ontwikkeling. Het resultaat: 28 huurappartementen en 20 grondgebonden huurwoningen. Het parkeerhof zorgt ervoor dat auto's uit het beeld verdwijnen en de woningen zich volledig presenteren aan het openbare gebied.

Start bouw

De bouw van Zuidelijk Stempel Oost zal in juni van dit jaar starten en naar verwachting ongeveer 14 maanden duren. Het is een prachtige aanvulling op de al bestaande bebouwing en een welkome versterking van de buurt Oosterwei.