icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 februari 2019

NOM Keur Nieuwbouwwoningen FidesWonen

Kroon & de Koning ontving op 21 februari het certificaat NOM Keur voor de PlusWonen NOM Seniorenwoningen nieuwbouw van het project van FidesWonen.   Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling, overhandigde het certificaat aan Ivo Zweekhorst, directeur van Kroon & de Koning. Dit vond plaats op het kantoor van FidesWonen, in aanwezigheid van de directeur-bestuurder, Gert-Jan van der Valk.

NOM Keur

NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en garandeert dat de woning de beloofde prestaties levert. Het keurmerk geeft bewoners de zekerheid dat zij een betrouwbaar product afnemen.

Toetsing in theorie en praktijk

Om te komen tot NOM Keur wordt in de voorbereidingsfase een complete theoretisch toetsing gedaan op alle relevante onderdelen. Dit omvat energieverbruik, warmwatercapaciteit en veiligheid tot geluidproductie van de installatie. Criteria voor NOM Keur zijn niet alleen van technische aard. Er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners. Daarna wordt alles in de praktijk getoetst. Als de praktijk overeenkomt met de theorie, wordt het certificaat verstrekt.

Garantie

Vervolgens wordt de prestatie nog minimaal 10 jaar gemonitord om zo de gebruiker te garanderen dat zijn woning blijft voldoen aan de gestelde eisen. Als één van de eerste VolkerWessels bedrijven heeft Kroon & de Koning het keurmerk op Nieuwbouw behaald, door het gehele keuringstraject te doorlopen bij het project van FidesWonen, op het eiland Goeree Overflakkee in de woonkernen Dirksland en Herkingen.