icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 november 2022

Nieuwbouw 114 sociale huurwoningen van start!

In de wijk Nieuw Krispijn in Dordrecht is direct na de bouwvak 2022 gestart met de bouw van 114 sociale huurwoningen.

Met de sloop van 84 woningen en het terugplaatsen van 114 nieuwe woningen, zorgt Trivire ervoor dat de woningvoorraad toeneemt en nog meer mensen een thuis gaan vinden in deze mooie wijk. Op 16 november 2022 metselen wethouder Peter Heijkoop, bestuurder van Trivire Tinka van Rood en directeur van Kroon & de Koning Ivo Zweekhorst onder het toeziend oog van de bewoners uit de wijk met elkaar om 11.00 uur symbolisch een eerste muurtje. En daarmee gaat de bouw feestelijk van start!

Het project

In januari 2022 is Trivire gestart met de sloop van 84 woningen aan de Charlotte de Bourbonstraat, Mariannestraat en Anna Paulownastraat in Nieuw Krispijn. Op deze plek worden 114 nieuwe, duurzame sociale huurwoningen teruggebouwd. Dit betekent een toename van de woningvoorraad met 30 woningen.

Het project omvat 67 eengezinswoningen. Naast de eengezinswoningen komen er 47 (galerij)appartementen, waarvan 4 woningen worden uitgewerkt als mindervalide woning. Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht heeft daar een ontwerp voor gemaakt.

De openbare inrichting wordt in samenwerking met gemeente Dordrecht ingevuld. Hierbij is rekening gehouden met de komst van veel groenvoorziening en een autoluwe/autovrije straat. Hierdoor ontstaat een rustige, kindvriendelijke buurt waar ruimte is om elkaar te ontmoeten.