icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 november 2019

Lee Towers opent The Lee Towers

New York heeft dan misschien de Trump Tower, maar dat valt in het niet bij wat wij in Rotterdam hebben: The Lee Towers. Gisteravond is onder grote belangstelling geopend, door burgemeester Ahmed Aboutaleb en de master himself: Lee Towers!

Marconi-torens

De Rotterdamse zanger die eigenlijk Leen Huizer heet, heeft het veertig jaar geleden goed bekeken toen hij als artiestennaam Lee Towers bedacht. Wellicht had hij nu anders een bescheiden woning kunnen openen. Zo groots als zijn oeuvre is, zo immens zijn de Marconi-torens die nu officieel zijn naam dragen. Het is het grootste transformatieproject in Nederland: de voormalig kantoorpanden bieden nu ruimte aan maar liefst 883 woningen.

De bouwcombinatie Kondor Wessels Amsterdam en Kroon & de Koning heeft één van de torens met een totaaloppervlakte van 36.000 m² in minder dan een jaar getransformeerd naar 440 huurappartementen variërend van 40 tot 70 m². Ter afsluiting van de werkzaamheden was het voltallige bouwteam aanwezig bij de opening.