icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 02 november 2020

Laatste woning nieuwbouwplan Molenpolder te Oude-Tonge opgeleverd

De heer Cor Kroon, voormalig eigenaar van het aannemingsbedrijf J. Kroon & Zn uit Den Bommel, is oorspronkelijk initiatiefnemer van het plan Molenpolder. Naast het slaan van de 'officiële' eerste paal (een jaar geleden) heeft de heer Kroon donderdagmiddag 22 oktober de sleutels van de laatste woning van het werk uitgereikt aan de woningeigenaren.

Een nieuwe woonwijk met diverse woningtypes

Molenpolder is een nieuwe woonwijk in Oude-Tonge en is ontwikkeld door Estate Invest uit Middelharnis. Het is de eerste grootschalige gasloze woonwijk op het eiland en omvat een diversiteit aan woningtypes, zoals eengezinswoningen, twee-onder-een kapwoningen, maar ook levensloopbestendige woningen. Bij het ontwerp van de woningen is echter wel gekozen voor een tijdloze architectuurstijl zodat er samenhang is tussen de verschillende woningtypes. Daarnaast is er bij de ontwikkeling van de woningen extra aandacht besteed aan de aspecten duurzaamheid en energiezuinigheid, in combinatie met comfort. Zo zijn alle woningen voorzien van drielaags-glas, bodemwarmtepompen, vloerverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem.

Met medewerking van lokale partijen

Het bouwbedrijf Kroon & de Koning heeft de in totaal 93 woningen gerealiseerd. Met in acht name van de maatregelen ten gevolge van Corona is er hard gewerkt aan het eindresultaat waar de bewoners trots op kunnen zijn. Er is samengewerkt met  lokale partijen zoals Kievit Warmte uit Middelharnis voor de klimaatinstallaties en Schipper Elektra uit Nieuwe-Tonge voor de elektrotechnische installaties. Nelisse grondwerken uit Nieuwe-Tonge heeft het woonrijp maken voor haar rekening genomen.

Zeer geslaagd en gewenst eindresultaat

Het totale ontwikkel- en bouwtraject was er een van een lange adem, maar het eindresultaat is zeer geslaagd en toont maar weer eens aan dat er grote behoefte bestaat aan nieuwbouwwoningen op het eiland.