icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 juni 2022

Kroon & de Koning start met bouw van 190 huurwoningen

Met het leggen van een eerste steen en de ondertekening van een aannemingsovereenkomst kwamen deze week twee van onze projecten samen in Hendrik Ido Ambacht.

De Straatjes in Hendrik Ido Ambacht

Daar werd de eerste steen gelegd voor het project De Straatjes en daarmee voor de bouw van 28 sociale huurwoningen. Directieleden van woningcorporaties Trivire en Rhiant, beide opdrachtgever van elk 14 woningen, gaven daarmee het startschot voor de bouw die eind dit jaar moet zijn afgerond.

 

Nieuwbouwwijk De Straatjes ligt in het gebied De Volgerlanden en maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van De Vier Dorpjes. De Straatjes is het tweede project in de serie van vier. De 28 eengezinswoningen beslaan zes woonblokken die zijn gesitueerd tussen koopwoningen. Kroon & de Koning bouwt energiezuinige woningen die worden aangesloten op het warmtenet van HVC.

 

 

Charlotte de Bourbonstraat en Oudelandstraat in Dordrecht

De Straatjes vormde ook het decor voor de ondertekening van de aannemingsovereenkomst voor de bouwprojecten aan de Charlotte de Bourbonstraat en de Oudelandstraat in Dordrecht. Kroon & de Koning bouwt op de twee locaties in totaal 162 huurwoningen voor corporatie Trivire. Oplevering van de eerste woningen staat gepland voor juni 2023. Het totale project moet in december 2023 zijn afgerond.