icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 september 2019

Feestelijke start bouw 12 woningen "De Omscholing" in Waddinxveen

  Ondanks dat het weer niet mee zat, hebben op 26 september 2019 de toekomstige bewoners tezamen met Wethouder Atzema een feestelijke officiële handeling verricht. Dit ter inleiding van de start van het project 12 woningen De Omscholing in Waddinxveen. Het project betreft een duurzame herbestemming van de karakteristieke en monumentale St. Jozefschool. Wonen in een oud schoolgebouw waar scholieren vroeger hun schoolboeken opensloegen.

Voormalig rooms-katholieke Sint Jozefschool

Het karakteristieke schoolgebouw waarin vanaf 1930 de rooms-katholieke Sint Jozefschool was gehuisvest, wordt in opdracht van ‘Concom Advies B.V.’ met behoud van sfeer en klasse door Kroon & de Koning getransformeerd naar 9 grote eengezinswoningen. In dezelfde bouwstijl worden er naast de school nog 3 nieuwbouw eengezinswoningen gerealiseerd.

De eerste stenen gelegd

Tijdens de feestelijke officiële handeling mocht elke bewoner een steen metselen en zo werden de eerste spreekwoordelijke stenen van het project gelegd. Hierna zijn de toekomstige bewoners, onder het genot van een hapje en een drankje, door Wethouder Atzema en ontwikkelaar Peter van Oosten (ConCom Advies) gefeliciteerd met hun nieuwe woning in het naastgelegen wijkgebouw “Zonnig Zuid”.  

Ivo Zweekhorst, directeur van Kroon & de Koning, bracht eveneens zijn felicitaties over en gaf nog een toelichting aan de toekomstigebewoners op het verdere verloop van het bouwproces.