icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 september 2023

Feestelijk moment vanwege nieuwe duurzame woningen in de wijk Reeland in Dordrecht

Deze week werd gevierd dat de nieuwbouw in de Oudeland- en Poelwijckstraat in de wijk Reeland in Dordrecht bijna is afgerond. Trivire had voor dit feestelijke moment ook de omwonenden van de betreffende straten uitgenodigd.

Welkom in uw nieuwe thuis

De bestuurder van Trivire, Annemarieke Nagel legde samen met wethouder Peter Heijkoop van gemeente Dordrecht, Theo Malschaert van Lugten Malschaert Architecten en Ivo Zweekhorst van bouwbedrijf Kroon & de Koning een 'Welkom in uw nieuwe thuis'-deurmat neer als symbolische verwelkoming van de nieuwe huurders.

Duurzame toekomst

De woningen op de Oudeland- en Poelwijckstraat zijn aangesloten op het warmtenet van HVC en worden verwarmd via groene energie.

Op de plek waar 54 verouderde woningen stonden, staan nu 23 eengezinswoningen met een tuin en een appartementencomplex met 25 appartementen met een balkon. Het complex garandeert lang woonplezier voor senioren, omdat de appartementen gelijkvloers zijn. Ook is rekening gehouden met de berging van scootmobielen. Aan de bewoners die zich vooral op de fiets verplaatsen, is ook gedacht. Behalve woningen, zijn er namelijk ook ruime openbare fietsenstallingen gebouwd.