icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 juni 2019

Feestelijk handeling start bouw Kade Noord in zomerse sferen

Na alle voorbereidende werkzaamheden is aannemer Kroon & de Koning begin deze maand gestart met de bouw van 33 duurzame woningen in het project Kade Noord te Alblasserdam.   Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft Alblasserwerf c.v. (samenwerking van AM en VolkerWessels Vastgoed) op maandag 24 juni op de bouwplaats een feestelijke en zeer zomerse bijeenkomst georganiseerd voor alle kopers en betrokkenen van dit project.

Startsein bouw

Dit moment was extra bijzonder vanwege de vondst van een oud anker tijdens de bouwwerkzaamheden van vorige week. Nadat de kopers en andere aanwezigen op deze zonnige dag waren welkom geheten door de burgemeester, werd het object feestelijk onthuld tijdens het startsein voor de bouw. Dit gebeurde onder de zomerse klanken van de percussieband.

 

Het is de bedoeling dat het anker wordt geconserveerd en vervolgens door Alblasserwerf c.v. als cadeau wordt aangeboden aan de gemeente Alblasserdam. Hoe oud het anker precies is en wat voor soort anker het is gaat nader onderzocht worden.

Kade Noord

Project Kade Noord vormt het afsluitende project in de gebiedsontwikkeling “De Werven” en omvat 6 kadewoningen en 27 luxe appartementen. Het project wordt gerealiseerd op de voormalige scheepswerf van Verolme en ligt direct aan De Noord.  Het gebied wordt zo mooi afgezoomd. De energiezuinige woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een individuele bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Dit zorgt in combinatie met een goede isolatie voor een zeer energiezuinige woning die duurzaam en toekomstbestendig is.