icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 maart 2018

Eerste sleutel 55-plus woningen Stravinskypad Oud-Beijerland uitgereikt

OUD-BEIJERLAND - De eerste dag van de lente kreeg voor de familie Van der Kooi een extra feestelijke tintje. Zij kregen 21 maart namelijk uit handen van Henk van Driel van HW Wonen als eersten de sleutels voor hun gloednieuwe woning aan het Stravinskypad in Oud-Beijerland uitgereikt. HW Wonen realiseerde in dit deel van Poortwijk zes zogenaamde levensloopbestendige woningen.

De bouw van deze '55-plus' woningen heeft een goed half jaar geduurd. Het zijn ruim opgezette woningen met ondermeer een flink formaat achtertuin. Aannemer Kroon & de Koning BV uit Zwijndrecht verzorgde de bouw en Architectenbureau Born uit Middelharnis tekende voor het ontwerp van de woningen. Mevrouw Van der Kooi ontving naast de officiële eerste sleutel ook nog een fraai boeket bloemen van HW Wonen. Later die middag ontvingen ook alle andere huurders de sleutel en eenzelfde boeket. Alle woningen aan het Stravinskypad zijn inmiddels verhuurd. Met de bouw van dit soort levensloopbestendige woningen voor de mensen die in de leeftijdsgroep 55-plus vallen, speelt HW Wonen al enkele jaren in op de vergrijzing, die ook aan de Hoeksche Waard niet voorbij gaat. Eerder werden al soortgelijke seniorenwoningen gerealiseerd in de geheel gerenoveerde Oranjewijk in Strijen en tevens in Maasdam en recent in Mijnsheerenland, in het nieuwe 'Dorpshart' aldaar. Vanuit de overheid wordt het ook aangemoedigd om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, maar dan moeten de seniorenwoningen daar uiteraard wel op berekend zijn. Met de woningen die de afgelopen jaren door HW Wonen voor de 55-plussers zijn gerealiseerd is dat geen probleem en kan men ook thuis blijven wonen als men minder mobiel gaat worden.

 

Bron: www.hoekschnieuws.nl