icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 november 2022

(Blog) Ilco Melissant

In gesprek met … Ilco Melissant, Projectleider bij Kroon & de Koning

‘Plezier en uitdaging, staan voorop in mijn werk’

In 2001 begon hij als leerling-timmerman bij een van de voorgangers van Kroon & de Koning. Op dit moment zit hij volop in zijn eerste klussen als projectleider. De avondstudies naast het werk van uitvoerder waren ‘best pittig, maar waren het meer dan waard’. Kortom, Ilco Melissant houdt wel van een uitdaging.

Lees zijn verhaal >

‘Saaie dagen in de bouw heb ik nooit gehad’

“Mijn doel is altijd geweest om te ontwikkelen en te groeien, om verder te komen in de bouw”, zo kijkt Ilco Melissant terug op zijn loopbaan tot nu toe. En dat lukt hem al meer dan 18 jaar. “De ambitie om in de projectleiding iets te doen, heb ik altijd gehad.”

Na vier jaar in het leerlingstelsel kwam hij in 2004 in vaste dienst. Eerst als timmerman, later als assistent uitvoerder, uitvoerder en hoofd-uitvoerder en sinds afgelopen januari als projectleider. “Leidinggeven aan een groep vakmensen, samen iets moois maken en verantwoordelijkheid nemen, het leek me prachtig. En het klopt. Het is een fantastische rol waarin ik de ervaringen uit mijn eerdere functies goed kan gebruiken. Dat helpt enorm.”

Veel meer schakelen

Doordat hij steeds meer leiding is gaan geven, is hij de uitvoering wel wat gaan missen. “Maar daar staat veel tegenover. Als hoofd-uitvoerder sta je dichter op het werk en ben je actief op één bouwproject. Nu ben ik als projectleider betrokken bij verschillende projecten tegelijk.” Zo kijkt hij nu in het voortraject mee naar woningbouwprojecten in Westmaas en is hij verantwoordelijk voor de bouw van het schadeherstelbedrijf van Schadenet De Koning in Alblasserdam en voor de bouw van een woningbouwproject in Mijnsheerenland. “In gedachten moet ik nu dus veel meer schakelen tussen de verschillende werken. Ik probeer overzicht te houden en mee te denken als er oplossingen moeten worden gevonden. Want wat op papier goed is uitgedacht, kan in de praktijk nog wel eens anders uitpakken.”

De bouw van Schadenet De Koning is wel een bijzonder werk. De staalconstructie is gemonteerd, de betonvloeren zijn gestort en er is een hellingbaan gemaakt naar het parkeerdek voor 43 auto’s. De bruggen die in de vloer zijn opgenomen, hebben cilinders die 2,5 meter de grond in gaan. Onder de spuitcabine met railsysteem is een kelderconstructie voor de afzuiging en bekabeling gerealiseerd. “Als bouwkundig aannemer houdt ik de totale planning en de coördinatie in de gaten. Het was een uitdaging om in deze tijd de materialen op tijd binnen te krijgen. De vloeren voor het parkeerdek bijvoorbeeld kwamen 1,5 week later dan gepland. Dus moesten we schuiven in de planning en afstemmen met de betrokken partijen die verantwoordelijk zijn voor de installatie van de spuitcabine en overige installaties.”

 

Plezier en uitdaging

Saaie dagen heeft hij in de bouw nooit gehad. “En dat is in mijn rol als projectleider niet anders. Ik zit nu op de juiste plek en ben blij dat die kans er binnen Kroon & de Koning voor mij is. Door de jaren heen voer je ontwikkelingsgesprekken, spreek je over je ambities en wat er voor nodig is om daar te komen. Voor mij staan plezier en uitdaging in het werk voorop. Ik wil verder komen als vakman en mezelf steeds weer vernieuwen. Daar krijg ik zeker alle ruimte voor.”