icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 mei 2023

(Blog) Bert Sonneveld

In gesprek met … Bert Sonneveld, tevreden huiseigenaar in Ouddorp

Bijna anderhalf jaar nadat hij is neergestreken in Ouddorp kijkt Bert Sonneveld terug op de bouw van zijn nieuwbouwwoning. “Ondanks coronabeperkingen en stikstofmaatregelen is er met minimale vertraging opgeleverd. Resultaat van een gedegen voorbereiding en flexibele inzet van de bouwers.” Het voorkwam de stress waarmee hij toch wel rekening had gehouden. “Goede communicatie met de uitvoerders is daarbij cruciaal.”

 

Hij voelt zich er inmiddels helemaal op z’n plek. Zijn hoekwoning staat in het project Oosterpark dat door Kroon & de Koning in verschillende fases is gebouwd en waarvan ‘zijn’ gedeelte met 14 woningen het sluitstuk vormde. Nadat Sonneveld in 2020 de koop had getekend, startte de bouw in 2021 en ontving hij in februari 2022 de sleutel. Naar eigen zeggen zocht hij de rust en ruimte die hij zo goed kent van zijn geliefde vakantieland Zweden. In Vlaardingen, waar hij 20 jaar woonde, ervoer hij steeds meer de drukte en een gevoel van onveiligheid. “Ouddorp is een landelijk dorp op Goeree-Overflakkee, zonder hoogbouw, het heeft zelfs geen station. Hier aan de bosrand kom je reeën tegen. Ik werk in Den Haag en ben veel op pad. Dan is het altijd weer fijn thuiskomen.”

Het is fijn dat al die complexe bouwaanpassingen door vakmensen worden georganiseerd

Overzichtelijk en helder

In 2021 verkocht hij zijn huis in Vlaardingen, dat hij eerder ook in nieuwbouw had gekocht. Om de tijd tot aan de oplevering van zijn nieuwe huis te overbruggen, woonde een jaar lang in zijn caravan op een camping in de buurt. Met enige regelmaat reed hij naar Ouddorp om de vorderingen in de bouw een beetje te volgen. “Daar had ik goed contact met de betrokken bouwers. Het was meer uit nieuwsgierigheid, dan dat ik er bovenop wilde zitten”, erkent hij. “Dat laatste was ook helemaal niet nodig. Veel communicatie verliep via de website van het project. Na het eerste gesprek  met de kopersbegeleider, waarin we alle wensen en opties doornamen, stond vanaf dat moment alles online bij elkaar. Opties, offertes, mijn keuzes en getekende opdrachtbevestigingen. Overzichtelijk, helder en altijd bij de hand.” Om dat te illustreren, pakt hij de ‘tablet’ er nog even bij.

Complexe bouwaanpassingen

Hij wilde de keuken op een andere plek, koos voor een uitbouw, vinkte de elektrische garagedeur aan, net als de openslaande deuren naar de riante tuin. “Energiebesparende keuzes hoefde ik niet te maken. Zaken als een bodemwarmtepomp en zonnepanelen waren standaard. Uiteindelijk werd het huis behangklaar opgeleverd. De stukadoor en huisschilder heb ik zelf geregeld. Dan merk je meteen hoe fijn het is, dat al die complexe bouwaanpassingen door vakmensen worden georganiseerd. Alle aanpassingen zijn minitieus in het digitale plan vertaald naar een werkplan voor de uitvoerder. En was er een vraag dan had ik contact met de kopersbegeleider, vooral ook via de website. De afspraken waren zo altijd terug te vinden en voor iedereen duidelijk. Ik kwam af en toe even langs om de voortgang te zien en de vakmensen te ontmoeten.”

Vakmanschap

Dat hij nog steeds tevreden is over het resultaat moge duidelijk zijn. “Ik woon hier echt in harmonie met mijn omgeving.” Maar het is vooral ook de bouwperiode waar hij tevreden op terugkijkt. “Ik heb altijd vertrouwen gehad in de professionaliteit van iedereen die betrokken was. Er is goed geluisterd naar mijn wensen en er werd serieus meegedacht. Steeds werd snel duidelijk wat er wel of niet mogelijk was en tegen welke prijs. En van het vakmanschap in de uitvoering, daar geniet nog elke dag van.”