Zwijndrecht, kantoorgebouw Bakeburgh

Direct langs de A16 staat op bedrijventerrein Bakestein het markante, moderne kantoorgebouw Bakeburgh. Het kantoor is in gebruik door Kroon & De Koning en KWS. Beide dochterondernemeningen van VolkerWessels sturen vanaf deze locatie de projecten aan.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
ArchitectenConsort
Constructeur
Schaeffer Raadgevend Ingenieursbureau
Uitvoeringsperiode
december 2007 - november 2008
Projectcategorieën

Uitstraling

De robuste, warme gevel van metselwerk met uitspringende kozijnen geven dit efficiënte gebouw een bijzondere en moderne uitstraling. Door de speciale accenten in de kopse, op de snelweg gerichte gevel krijgt de vergader- en showroomfunctie een open karakter. De translucente gevelbeplating van de hal maakt deze speels en interactief. De glazen dakopbouw met de grote overstekken en luifel sluiten naadloos aan op het transparante trappenhuis en dragen, in combinatie met de toegepaste led-verlichting, bij aan de dynamische uitstraling die het gebouw in het donker heeft.

Uitvoering

Constructief is het kantoor uitgewerkt in dragende prefab betonnen gevels met kanaalplaten. De hal is uitgevoerd in een staalconstructie met gevelbeplating en een gemetselde plint. De duurzame installatie is uitgevoerd in een VRF-systeem.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.