Zwijndrecht, De Bakens

De flats Eemstein en Zonnestein hebben een ingrijpend ander aanzien gekregen. De twee monotone grijze gebouwen, gelegen aan de groene rand in Zwijndrecht, zijn getransformeerd in levendige en hoogwaardige appartementencomplexen voor senioren. Tussen de bestaande flats zijn twee moderne, zeventig meter hoge woontorens geplaatst. De Bakens: baanbrekende architectuur.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Woonkracht 10, VolkerWessels Vastgoed
Architect
Kokon Architectuur & Stedenbouw
Constructeur
Broersma Adviesbureau voor Beton- en Staalconstructies
Uitvoeringsperiode
november 2005 - november 2008
Projectcategorieën

Uitvoering

Bovenop de flats zijn 56 optop-appartementen gebouwd, uitgevoerd in een stalen framebouwconstructie. Hierbij is gekozen voor gewichtbesparende materialen, zoals polyester sierkappen en plantenbakken, PU-gevelelementen afgewerkt met steenstrips en Kalzip-dakafwerking. Veel variatie is gerealiseerd door een tweede gevel te creëren waardoor grote balkons zijn gemaakt. Tussen beide flats zijn 78 appartementen gebouwd, verdeeld over twee torens met bovenin luxe penthouses. De torens zijn opgebouwd uit prefab wanden en prefab sandwich-elementen.

Wonen op topniveau

Met de transformatie is niet alleen het aanzien, maar ook de bestemming van het wooncomplex gewijzigd. De Bakens biedt bewoners van de in totaal 138 koopappartementen de maximale kwaliteit van leven tijdens het ouder worden. Naast de comfortabele woningen en de parkeergarage is er het complete zorg-, sport- en welzijnscentrum dat bij het omvangrijke appartementengebouw is gerealiseerd. 

 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.