Zuidland, Kreken van Nibbeland

De nieuwe woonwijk Kreken van Nibbeland, gelegen ten noordwesten van Zuidland in de polder Groot Nibbeland, is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. Het gefaseerd uitgevoerde project bestaat uit in totaal 148 woningen, waarvan 98 koopwoningen.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
4D Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoeringsperiode
januari 2009 - n.n.b.
Projectcategorieën

Woningtypen

De nieuwbouw is gebaseerd op het PlusWonen-concept van VolkerWessels en onderscheidt zich door de vele variaties in woningtypen en gevelbeelden. Het plan bestaat uit:

  • 60 rijwoningen
  • 34 twee-onder-één-kapwoningen
  • 14 vrijstaande woningen
  • 16 aan een waterpartij gesitueerde kadewoningen 
  • 24 patiowoningen

Building Information Model

Negen grondgebonden eengezinswoningen uit het plan zijn geconstrueerd met behulp van het zogenoemde Building Information Model (BIM). Het digitale model maakt het mogelijk om woningen in 3D te tekenen en passend te maken. Naast de geometrie kan informatie worden toegevoegd over bijvoorbeeld het te gebruiken bouwmateriaal, de afmetingen van een sparing ten behoeve van een raamkozijn en het verloop van leidingwerk.

Duurzaam

Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming, energiezuinige comfortkoeling en een energiezuinige warmtepomp.

Historische vondsten

Vanwege historische vondsten op de bouwlocatie is een bouwvlek ontstaan. Een aantal woningen is hierdoor omgezet naar appartementen die rond een park zijn gesitueerd.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.