Zuid-Beijerland, 12 woningen Beatrixlaan

Nieuwbouw van twaalf eengezinswoningen aan de rand van het dorp Zuid-Beijerland, grenzend aan de uitgestrekte polders.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
HW Wonen
Architect
4D Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoeringsperiode
mei - november 2014
Projectcategorieën

Koopgarant en vrije sector

De bouw van de woningen, die in twee blokken zijn verdeeld, is gebaseerd op het PlusWonen-concept van VolkerWessels, met enkele aanpassingen door de opdrachtgever. Tien woningen vallen onder de zogenoemde Koopgarant-voorwaarden. De twee buitenste hoekwoningen zijn in de vrije verkoop verkocht, waarbij de kopers alle vrijheid hebben gekregen om de woningen aan te passen naar hun wensen.

Ruime opzet

Alle woningen hebben een ruim opgezette woonkamer en open keuken op de begane grond en openslaande deuren naar de tuin. De twee buitenste hoekwoningen zijn voorzien van een aangebouwde garage, achter de andere tien woningen zijn standaard houten bergingen geplaatst.

Stimulans voor de leefbaarheid

Zowel opdrachtgever HW Wonen als wethouder Den Boer van Korendijk zien de nieuwbouw als een stimulans voor de leefbaarheid in het kleine dorp. Zo staat op de nieuwswebsite Hoeksch Nieuws te lezen dat de wethouder aangaf "blij te zijn dat zoveel jongeren de keuze hebben gemaakt om in Zuid-Beijerland te gaan wonen. Hij sprak de hoop uit dat meer jongeren en jonge gezinnen interesse tonen in de nieuwbouw die de komende tijd in de vier kernen van Korendijk gerealiseerd wordt" (mei 2014).

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.