Sommelsdijk, 59 zorgappartementen Sperwer Koekoek

Op de locatie van een voormalige school is zorgappartementencomplex Sperwer Koekoek gebouwd, dat naast 59 levensloopbestendige huurwoningen ook ruimtes met andere functies herbergt, zoals een kantoor en een kinderdagverblijf.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Woningbouwvereniging Sommelsdijk
Architect
Architectenbureau Born
Constructeur
Geelhoed Engineering
Uitvoeringsperiode
januari 2007 - juli 2008
Projectcategorieën

Indeling

Het complex van in totaal 11.800 m² BVO bestaat uit een hoofdgebouw met atrium en een drietal bijgebouwen die middels glasconstructies met elkaar verbonden zijn. Onder het hoofdgebouw is een parkeerkelder gerealiseerd waarin ook de bergingen voor de 59 appartementen zijn ondergebracht. In het hoofdgebouw bevindt zich een wijkcentrum dat dienst doet als ontmoetingsruimte, een kapsalon, een kinderdagverblijf en het kantoor van de woningbouwvereniging.

Uitvoering

Het atrium is uitgevoerd in aluminium vliesgevelsysteem waardoor een lichte en ruime binnenruimte is ontstaan. Het gehele complex is traditioneel uitgevoerd in gietbouw en omvat drie bouwlagen. De gevels bestaan uit metselwerk dat stootvoegloos is uitgevoerd. Een bijzonder kenmerk is de dakafwerking die in gefelste beplating is uitgevoerd. Door deze methode krijgt het geheel een luxe uitstraling.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.