Rotterdam, woonvoorziening Hanrathstraat

Nieuwbouw van een woonvoorziening met 30 appartementen voor cliënten van Stichting Middin, de zorgorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Stichting Middin
Architect
Helder Architecten
Constructeur
Constructie-adviesbureau S3
Uitvoeringsperiode
augustus 2013 - september 2014
Projectcategorieën

Aansluiting bij bewoners én omgeving

Het appartementencomplex, centraal gelegen in de Rotterdamse wijk Alexanderpolder, is naar wens van Stichting Medin kleinschalig opgezet. Het gebouw bestaat uit 30 appartementen verdeeld over drie bouwlagen. De woningen zijn voor de cliënten aangepast aan de gestelde eisen en wensen van deze tijd. Daarnaast is er bij de (dagelijks met een webcam vastgelegde) bouw zorgvuldig rekening mee gehouden dat de uitstraling van het pand aansluit bij de bestaande bebouwing in de omgeving.

Trefpunt

Op de begane grond van het appartementencomplex is een algemene ontmoetingsruimte gecreëerd. Bewoners én buurtgenoten kunnen elkaar hier ontmoeten, al dan niet onder het genot van een drankje of een maaltijd. Het is de bedoeling dat het trefpunt ook door buurtbewoners kan worden benut, bijvoorbeeld voor het organiseren van wijkactiviteiten.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.