Rockanje, woonzorgcomplex Swinshoek

Wonen, zorg en welzijn. Die functies worden optimaal verenigd in het comfortabele en omvangrijke woonzorgcomplex Swinshoek. 

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Stichting Humanitas
Architect
Architectenbureau Weeda van der Weijden
Constructeur
Concretio
Uitvoeringsperiode
november 2007 - september 2010
Projectcategorieën

Indeling

Het woonzorgcomplex, met een omvang van 23.500 m² BVO, biedt ruimte aan 168 appartementen verdeeld over vier bouwblokken, één atriumgebouw met parkeerkelder en drie appartementblokken met zowel huur- als koopwoningen.

Sfeer en setting

Het centrum biedt een zeer divers woon-, zorg- en welzijnsprogramma aan. Door zo goed mogelijk aan te sluiten in schaal, sfeer, typologie en landschappelijke setting is het mogelijk om een dergelijk grootschalig programma te plaatsen binnen deze kleinschalige omgeving. De openbare ruimte is doorgetrokken tot in het hart van het atriumgebouw dat alle dienstverlenende functies verenigt, wat Swinshoek tot een sympathiek, open en gemakkelijk toegankelijk complex maakt.

Stuifakkers

Per 4 januari 2011 is Swinshoek vervangen door woonzorgcentrum Stuifakkers. Stuifakkers biedt bewoners de mogelijkheid zelfstandig te wonen en zorg af te nemen van de Catharina Stichting. 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.