Rockanje, Residentie Walesteyn

Driehonderd jaar geleden stond er een kapitale boerderij, later een kuuroord met geneeskrachtige modder uit het Waaltje. Nu is er Residentie Walesteyn, het luxe appartementencomplex in Verailles-stijl, met 16 riante en levensloopbestendige woningen.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Pension Walesteijn
Architect
Kokon Architectuur & Stedenbouw
Constructeur
Schaeffer Raadgevend Ingenieursbureau
Uitvoeringsperiode
november 2008 - november 2009
Projectcategorieën

Ligging en voorzieningen

Residentie Walesteyn is gesitueerd aan de Vleerdamsedijk nummer 15 net buiten de dorpsgrenzen van Rockanje. Het complex is gebouwd op zorgeloos en een leven lang genieten. Daarvoor zorgen niet alleen het riante oppervlak van de appartementen, maar ook de ruime parkeervoorzieningen voor bewoners en bezoek, de brede gangen, de lift, de grote toiletgroepen en het ontbreken van drempels.

Acht typen

De 16 luxe appartementen die Residentie Walesteyn telt, zijn onder te verdelen in acht verschillende typen die niet alleen verschillen in omvang, maar ook in karakter.

  • Typen C-F: In de appartementen C en F is de grote en lichte woonkamer aan de voorzijde gelegen, met direct uitzicht op de binnentuin met waterpartij en de entree. Door de centrale ligging zijn deze appartementende meest uitbundige van het complex, en het meest verbonden met de sociale omgeving. Type C heeft een eigen tuin ter beschikking aan de achterzijde van het pand. De slaapkamers van deze appartementen zijn gesitueerd aan de achterzijde, en bieden daardoor maximale rust en intimiteit.
  • Typen B-E: Rust en intimiteit zijn de kernbegrippen voor de woningen B en E, waaraan alle vertrekken zijn gelegen aan de achterzijde van het gebouw. Deze woningtypen hebben een uitzicht over de groene landerijen. Type B heeft zelfs een eigen tuin.
  • Typen A-D: De op de kop van het gebouw gelegen woningtypen A en D hebben een woonkamer die zich uitstrekt over de volle diepte van het pand. Openslaande deuren naar tuin of balkon en ramen aan maar liefst drie zijden maken deze appartementen buitengewoon licht en zonnig. Het uitzicht naar drie kanten zorgt bovendien voor een bijzonder ruimtelijk gevoel.
  • Typen G-H: Voor wie echt de ruimte zoekt zijn er de op de bovenste etage gelegen woningtypen G en H, dankzij een entresol van respectievelijk 264m2 en 248m2. Drie flinke slaapkamers, een riante buitenruimte en een grote vide in de woonkamer geven een heel eigen invulling aan het begrip “onbegrensd wonen”.

Uitvoering

Het gebouw is traditioneel uitgevoerd in kalkzandsteenwanden met breedplaatvloeren. De gevel heeft een klassieke uitstraling en is uitgevoerd in metselwerk met houten kozijnen. De parkeerplaatsen zijn opgenomen in de omliggende, speciaal ontworpen tuin.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.