Ouddorp, Welgelegen

Realisering van fase 1 en fase 3 van het ambitieuze woningbouwproject Welgelegen in Ouddorp. Fase 1 bestaat uit 33 koopwoningen en 9 huurappartementen, fase 3 uit 28 woningen en de uitgifte van 8 kavels voor vrijstaande woningen. 

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Woningbouwvereniging Beter Wonen
Architect
Zeelenburg Architect
Constructeur
IOB Ingenieursbureau
Uitvoeringsperiode fase 1
juni 2011 - juni 2012
Uitvoeringsperiode fase 3
oktober 2013 - juni 2014
Projectcategorieën

Het plan

De gemeente Goeree-Overflakkee en woningbouwvereniging Beter Wonen hebben samen de plannen ontwikkeld voor Welgelegen, het woningbouwproject van in totaal 128 woningen, dat een uniek stuk "nieuw" Ouddorp verwezenlijkt. Welgelegen ligt ten zuiden van het centrum van Ouddorp, tussen het Smalle Einde, de Bosweg, Waterweg en Havenweg. De stedenbouwkundige structuur impliceert het doorzetten van lintbebouwing, zoals dat in het verleden in Ouddorp werd gedaan. De inrichting van de openbare ruimten in het gebied is zeer open met veel openbaar groen, water en speelruimte. Hierdoor ontstaat een mooie verhouding in relatie met de nieuwe woningen en het landelijke gebied.

Eigentijds met oog voor traditie

De betaalbare, duurzame en hoogwaardige woningen in zowel de eerste als de derde fase zijn gebouwd op ruime kavels, waardoor het dorpse en landelijke karakter wordt gewaarborgd. Bij het ontwerpen is getracht om eigentijdse woningen te realiseren waarbij de uitstraling van de typische Ouddorpse woningen niet uit het oog is verloren.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.