Ouddorp, 36 woningen en 15 appartementen Oosterpark

Achter de duinen aan de rand van Ouddorp ligt plan Oosterpark: gevarieerde nieuwbouw van vrijstaande woningen, geschakelde woningen en appartementen in een groene woonomgeving.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
Pierre van de Geld
Constructeur
Theo Wulffraat & Partners
Uitvoeringsperiode
juni 2010 - januari 2012
Projectcategorieën

Architectuur

Met de eerlijke materialen, strakke lijnen, erkers en klassieke raamverdeling vertoont de architectuur typische kenmerken van de jaren twintigstijl. Hiermee sluiten de nieuwe woningen naadloos aan bij de bestaande bebouwing in Ouddorp. De kleine ronde ramen die doen denken aan patrijspoorten verwijzen naar het maritieme erfgoed van de vissersplaats. Om de kwaliteit van de woonomgeving te waarborgen is ook een aantal erf-afscheidingen in het ontwerp meegenomen. Het resultaat: een verzorgde en herkenbare wijk. 

Woningen

Zoals geen duin hetzelfde is gevormd en geen golf op het strand slaat als zijn voorganger, zo zijn ook de 36 woningen in Oosterpark niet bepaald eenvormig. Zowel de geschakelde woningen als de vrijstaande woningen kennen meerdere types. Constante factor is de indeling van de grondgebonden woningen, die met zowel een slaap- als badkamer op de begane grond zijn opgezet als levensloopbestendige woningen.

Appartementen

Het appartementsgebouw bestaat uit:

  • een halfverdiepte kelder waar zich de parkeerplaatsen en bergingen bevinden.
  • 12 appartementen met ruime balkons, gelegen op de begane grond en op de eerste verdieping.
  • 3 luxe penthouses op de tweede verdieping. 

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.