Numansdorp, woonzorgcomplex De Buitensluis

Op de voormalige locatie van 18 aanleunwoningen aan de Margrietstraat en de Christinastraat is het bestaande verzorgingshuis De Buitensluis heringericht en uitgebreid. 

 

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
HW Wonen, Alerimus
Architect
Van der Leur Vermeer Architecten
Constructeur
Theo Wulffraat & Partners
Uitvoeringsperiode
mei 2011 - september 2012
Projectcategorieën

Indeling nieuwbouw

De nieuwbouw bevat drie bouwlagen met in totaal 59 appartementen of zorgeenheden. Op de begane grond zijn 24 zorgeenheden met twee huiskamers gerealiseerd. De eerste en tweede verdiepig bestaat uit 35 appartementen waaronder vier tijdelijke opvangappartementen. De uitbreiding van De Buitensluis is middels een corridor verbonden aan het bestaande verzorgingshuis.

Duurzame installatie

Naar wens van de opdrachtgever is een duurzame installatie in het gebouw opgenomen. Een waterpomp zorgt voor de toevoer van warmte of kou, maar kan deze niet tegelijkertijd bieden. Aangezien het gebouw in de overgangsfase van zomer naar winter zowel een warmte- als koelingsvraag kan hebben, is een ketel opgenomen.

Herinrichting bestaand zorgcomplex

In opdracht van zorgaanbieder Alerimus is het bestaande woonzorgcomplex heringericht. Kantoren zijn omgebouwd naar appartementen.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.