Hoek van Holland, 17 woningen Scheepvaartplein

Het Galjoen is een nieuwbouwproject aan het Scheepvaartplein in het centrum van Hoek van Holland, bestaande uit 17 eengezinswoningen.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
O.M.A. Hoek van Holland
Architect
O.M.A. Hoek van Holland
Constructeur
Aveco de Bondt
Uitvoeringsperiode
augustus 2014 - maart 2015
Projectcategorieën

Verschillende typen

Het Galjoen, vernoemd naar een historisch, 17e eeuws zeilschip en de versierde uitbouw daarop, maakt wonen nabij strand, zee en duinen mogelijk. De 17 eengezinswoningen van het nieuwbouwproject zijn niet helemaal gelijk aan elkaar; zo zijn er naast de geschakelde woningen ook twee 2-onder-1-kapwoningen gebouwd en verschillen een aantal woningen van elkaar in omvang en faciliteiten.

Technische uitvoering

De vloeren en constructieve wanden van alle woningen zijn vervaardigd van geprefabriceerd beton. De buitenkozijnen en deuren zijn van hout. De schuine daken zijn uitgevoerd in prefab houten dakelementen en afgedekt met keramische dakpannen.

Binnenterrein

Het gezamenlijke binnenterrein is bestraat met antracietkleurige betonklinkers. Het groenplantsoen is omkaderd met een beukenhaag. Voor zes van de zeventien woningen is een persoonlijke parkeerplaats op het binnenterrein aangebracht.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.