Goedereede, VRR-kazerne

Nieuwbouw van de eerste zogenoemde VRR-kazerne, waarbij brandweer en Gemeenschappelijke Hulpverlenings Organisatie in de Regio (GHOR) gezamenlijk gebruikmaken van de locatie.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)
Architect
DeRoon|Van Es Architecten
Constructeur
Zonneveld Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
juni - december 2013
Projectcategorieën

VRR

De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) is initiatiefnemer van de bouw van de kazerne die ligt aan de Vissersweg, tegenover de entree van Goedereede.

Omvang en indeling

De kazerne heeft een totale oppervlakte van 450 m². Het gebouw biedt ruimte aan drie brandweervoertuigen en een SIGMA-voertuig. Daarnaast bevat de kazerne twee flexplekken, een geconditioneerde opslag voor medicatie en een kantine.

Speels en karakteristiek

De duurzaam en energieneutraal gebouwde kazerne heeft het uiterlijk van een boerenschuur. Hierdoor sluit het gebouw volledig aan bij de landelijke omgeving. De Mansardekap zorgt voor een karakteristiek element. De oranje dakpannen zijn doorgezet in de zijgevel en zorgen - in combinatie met de zwarte gepotdekselde geveldelen en witte raamkozijnen - voor een speels effect. De verticale raamstroken en het panoramaraam kijken als een wakend oog uit over de omgeving.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.