Dordrecht, Plan Tij

Wonen op het ritme van eb en vloed. Dat is het thema van Plan Tij: het indrukwekkende woningbouwproject dat de stad Dordrecht verbindt met de natuur. In de Jagers- en Windhondpolder aan de rand van De Biesbosch zijn 49 luxe villa's, 17 woningen en 12 appartementen gerealiseerd.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
Architect
Klunder Architecten
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoeringsperiode
oktober 2006 - december 2008
Projectcategorieën

Ligging

Plan Tij is gebouwd op de plaats van een voormalige atletiekbaan, dichtbij het historische centrum van Dordrecht. Aan de rand van het plan liggen de geschakelde boothuiswoningen die met drie bouwlagen een spectaculair uitzicht hebben. Daarnaast staan twee blokken met elk zes appartementen. Midden in het plan liggen de vrijstaande watervilla's. Deze worden met elkaar verbonden door een loopsteiger en voor een deel door een half verzonken parkeerkelder. Enigzins verscholen liggen de bosvilla's. In het groene deel van het plan zijn deze op het zuiden georiënteerd. Het plan voorziet ook in 18 vrije kavels aan de noordzijde. Een groot aantal woningen heeft een eigen ligplaats voor een boot. Op deze manier komt De Biesbosch nog dichterbij.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.