Dordrecht, 46 appartementen Het Willigenbosch

Op het voormalige Van der Weesterrein aan de druk bevaren Oude Maas is het appartementencomplex Het Willigenbosch gebouwd. Het gebouw heeft een zeer gunstige ligging: op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Dordrecht, waarop de architect zich liet inspireren bij zijn ontwerp.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Planoform
Architect
EGM Architecten
Constructeur
Goudstikker - de Vries
Uitvoeringsperiode
januari 2006 - mei 2007
Projectcategorieën

Architectuur

Architect Arnold Sikkel over de op het Dordtse straatbeeld geïnspireerde ontwerp van Het Willigenbosch: "De typische Dordtse pakhuizen en koopmanswoningen zijn terug te vinden in de klassieke gevelindeling met onderscheidende materialen en accenten. Denk bijvoorbeeld aan het afwisselende gebruik van baksteen, natuursteen, pleisterwerk en aluminium. Daardoor lijkt het alsof er sprake is van individuele woningen. Zo refereren de woningen aan de autovrije kadezijde aan de oude pakhuizen, terwijl die aan de pleinzijde meer doen denken aan de koopmanshuizen van weleer."

Indeling appartementen

Alle 46 appartementen beschikken over een royale woonkamer met halfopen keuken, maximaal drie slaapkamers, een volledig ingerichte badkamer, bijkeuken annex bergruimte en loggia of ruim (dak)terras. In de kelder bevindt zich een ondergrondse, van binnenuit bereikbare garage met fietsenstallingen en een privé-parkeerplaats voor ieder appartement.

Atrium en diensten

De appartementen zijn gegroepeerd rond een centraal gelegen atrium met een groene, besloten binnentuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten of rustig van het uitzicht en de zon kunnen genieten. Bewoners kunnen tevens gebruikmaken van de comfort- en welzijndiensten van het Het Willigenbosch à la Carte: een uitgebreid assortiment comfort-, welzijns- en zorgdiensten.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.