Den Haag, Wateringse Binnentuinen

Wateringse Binnentuinen is een van de in totaal acht plangebieden binnen de levendige Haagse woonwijk waar voorheen tuinbouwkassen het landschap bepaalden: Wateringse Veld. Samen met wooncorporatie Haag Wonen heeft VolkerWessels Vastgoed invulling gegeven aan de omvangrijke en gevarieerde vinexlocatie.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Wooncorporatie Haag Wonen, VolkerWessels Vastgoed
Architect
4D Architecten
Constructeur 94 woningen
Aveco de Bondt
Constructeur De Binnenhof
Geelhoed
Uitvoeringsperiode 94 woningen
mei 2009 - april 2012
Uitvoeringsperiode De Binnenhof
mei 2011 - juli 2013
Projectcategorieën

94 woningen in zeven varianten

Specifieke eigenschappen, een uniek karakter en eigen voordelen. Dat bezitten alle zeven varianten die zijn toegepast bij de bouw van 94 woningen in de Wateringse Binnentuinen. De woningen zijn gebouwd volgens het PlusWonen-concept van VolkerWessels, bestaande uit een prefab casco en een diverse kapconstructies. Door de toepassing van traditioneel metselwerk in combinatie met gevelstucwerk is het gevelbeeld zeer divers.

Appartementencomplex De Binnenhof

De Binnenhof is een kleinschalig en comfortabel appartementengebouw aan de rand van de Wateringse Binnentuinen. Het rondom een ruime, afgeloten binnentuin gebouwde complex bevat:

  • 15 koopappartementen in uiteenlopende soorten: laagdrempelige maar aantrekkelijke startersappartementen, ruime en verrassende hoekappartementen en indrukwekkende penthouses.
  • 51 huurappartementen.
  • 10 huurwoningen.


De toegangsgalerijen van De Binnenhof zijn overdekt. Het complex beschikt over een ondergrondse stallinggarage.

Uitvoering en bouwsystemen De Binnenhof

De Binnenhof is fraai afgewerkt met stijlvolle en kwalitatieve materialen, waaronder staal en glas die het beeld uitgesproken eigentijds maken en het gevarieerde gebruik van het metselwerk in donkerbruine en rood-oranje baksteen. 

De appartementen zijn geheel in gietbouw gemaakt.  De gevel is van traditioneel metselwerk met aluminium kozijnen. De woningen zijn gebouwd volgens het PlusWonen-concept van VolkerWessels, bestaande uit een prefab casco en een kapconstructie. De gevels van de woningen en appartementen zijn met dezelfde gevelsteen opgetrokken.

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.