Colijnsplaat, 27 woningen De Valkreek

Langs de Valkreek, een van de mooiste landelijke plekjes van het Zeeuwse Colijnsplaat, zijn 27 woningen ontwikkeld. De woningtypen zijn divers en bestaan uit geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en seniorenwoningen. Kortom: voor ieder wat wils!

Feiten & cijfers

Architect
4D Architecten
Projectcategorieën

Valkreek

De Valkreek is de naam van de stroomgeul die bij de indijking van de Oud-Noord-Bevelandpolder het deel ten noorden ervan scheidde van het overige schor. Het gelijknamige bouwproject ligt aan dit water. Uniek aan deze locatie is dat een groot deel van de woningen met hun tuin direct aan de Valkreek grenzen. Dit biedt de mogelijkheid om een terras of steiger in het water te bouwen en met een bootje de kreek op te gaan.De privacy blijft gewaarborgd, het uitzicht op het uitgestrekte polderlandschap krijgen de bewoners er gratis bij!

Zes woningtypen

Het nieuwbouwproject bestaat uit zes woningtypen:

  • Woningtype Limanda: vier geschakelde woningen
  • Woningtype Solea: drie geschakelde woningen
  • Woningtype Ostrea: twee twee-onder-één-kapwoningen
  • Woningtype Ensis: acht vrijstaande woningen
  • Woningtype Belone: zeven vrijstaande woningen
  • Woningtype Sprattus: vier geschakelde seniorenwoningen

ClimateReadyⓇ-concept

De woningen zijn gebouwd volgens het ClimateReadyⓇ-concept. De gedachte achter dit duurzaamheidsconcept is dat de kopers de mogelijkheid hebben om nu of in de toekomst energieneutraal te kunnen wonen. Dat kan door de gebruikmaking van duurzame materialen, extra isolatie en door duurzame installaties aan te brengen. Zo zijn de bewoners op een verantwoorde manier verzekerd van een heerlijk comfortabel leefklimaat en duurzaam lagere energielasten. De woningen zijn voorbereid op die duurzame toekomst en standaard ook al voorzien van vloerverwarming, de basis voor energieneutraal wonen.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.