icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 januari 2015

Vlaardingen, Rivierzone - 500 woningen

De gemeente Vlaardingen en het samenwerkingsverband van OMA Amsterdam en Kroon & De Koning, hebben een overeenkomst om woningbouw in de Rivierzone mogelijk te maken ondertekend. In deze overeenkomst staan afspraken over de verkoop van gemeentegrond, de realisatie van woningbouw en de verdere ontwikkeling van het gebied. In totaal worden er zo'n 500 woningen gebouwd.  

Rivierzone

De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades óf wonen vlakbij het station Vlaardingen Centrum. De Rivierzone is bij uitstek een locatie om Vlaardingers een nieuwe woon-, werk- en recreatieplek te bieden en om bewoners en bezoekers van buiten Vlaardingen aan te trekken. Het gebied is goed bereikbaar met de auto, per trein en zelfs per boot. De oude pakhuizen en monumentale panden, de dynamiek van de haven, de vergezichten en de open ruimte maken het tot een sfeervolle en stoere plek aan het water. 

 

Zie voor meer informatie http://www.rivierzone.com

 

 

Actieplan Wonen in uitvoering

De ontwikkeling van de Rivierzone maakt deel uit van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 van de gemeente en de woningcorporaties om van Vlaardingen een steeds aantrekkelijker woonstad te maken. Door nieuwbouw, sloop en renovatie ondergaan delen van Vlaardingen een metamorfose. De nieuwbouw komt voor een belangrijk deel in herstructureringswijken waar verouderde en goedkope flats uit de jaren vijftig en zestig gesloopt worden.