07.06.17

Ondertekening overeenkomst 42 nieuwbouwwoningen Dirksland/Herkingen

Op 30 mei jl. ondertekenden wooncorporatie FidesWonen en aannemer Kroon & De Koning uit Zwijndrecht de Design Build & Maintenance overeenkomst voor 42 nieuwbouwwoningen verspreid over Dirksland en Herkingen. 

ondertekening FidesWonen 42 won Dirksland/Herkingen

Nul-op-de-Meter woningen

Wooncorporatie FidesWonen ontwikkelt Nul-op-de-Meter woningen voor senioren op verschillende locaties in Dirksland en Herkingen. Zo komen er 17 grondgebonden woningen en 11 appartementen op een braakliggend terrein aan het Korteweegje in Dirksland en 9 grondgebonden woningen aan de Margrietlaan. In de Oranjestraat in Herkingen komen 5 grondgebonden woningen. Het ontwerp is van de hand van architectenbureau BORN BV BNA te Middelharnis. De architect heeft rekening gehouden met de aanwezige bebouwing waardoor de nieuwbouw mooi integreert in de bestaande omgeving.

Planning bouwactiviteiten

De eerste bouwactiviteiten starten volgens planning eind 2017. Vervolgens worden in 2018 de woningen opgeleverd en in gebruik genomen. Binnen enkele maanden organiseert FidesWonen een informatiebijeenkomst voor belangstellenden voor deze woningen en appartementen.

Comfortabel en duurzaam wonen

Bij het realiseren van Nul-Op-De-Meter woningen en appartementen wordt onder meer balansventilatie, triple glas, een warmtepomp en zonnepanelen toegepast. Een gasaansluiting is niet meer aanwezig en de woning wekt voor eigen gebruik alle energie op. Voor de toekomstige huurders betekent dit comfortabel wonen met een duidelijk inzicht in het energieverbruik.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.