icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 maart 2019

Nationale Veiligheidsdag

Gisteren was het Nationale Veiligheidsdag. Veiligheid is één van de kernwaarden van Kroon & de Koning, onderdeel van VolkerWessels. We willen dat al onze medewerkers en ketenpartners aan het einde van de dag veilig thuis komen. Om dit te bereiken is veilig werken van groot belang. 

De Weg naar Veiligheid©

In diverse groepen werd er gisteren gesproken over veiligheid doormiddel van het spelen van het spel: De Weg naar Veiligheid©. Dat is een spel waarin je als groep met elkaar in gesprek gaat over veiligheid, regels, dilemma’s en gedrag. Vaak zit er een groot verschil tussen wat geschreven is, over wat “hoort en moet” en de “dagelijkse praktijk”. We willen graag dat mensen eerlijk zijn tegen elkaar, praten over de risico’s die ze nemen en lopen en elkaar aanspreken en helpen.

Van aanspreken naar afspreken

Een aantal belangrijke elementen kwamen naar voren:

  1. - We mogen/moeten elkaar aanspreken op onveilig gedrag, ongeacht rang of stand.
  2. - Het doen van een melding van een onveilige handeling of situatie is altijd goed en wordt beloond.
  3. - Iedereen kan fouten maken, maar bewust een onveilige situatie creëren, past niet in het VolkerWessels beleid.
  4. - Inleners en onderaannemers zijn net zo belangrijk als onze eigen medewerkers, iedereen moet gelijk worden behandeld.
  5. - Probeer ook kritisch naar opdrachtgevers te zijn; we moeten bijvoorbeeld onveilige situaties in de publieke ruimte niet altijd accepteren en tijdsdruk van de opdrachtgever moeten we niet ten koste laten gaan van de veiligheid.

 

We werken veilig of we werken niet!