icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 september 2012

Hoogste punt woonzorgcomplex Het Zamen

Het nieuwe woonzorgcomplex in aanbouw ‘Het Zamen' aan het Esperantoplein in Regentesse-Zuid in Den Haag heeft zijn hoogste punt bereikt.

Feestelijk handeling

Op donderdag 13 september is de feestelijke handeling verricht door vertegenwoordigers van Stichting Eykenburg, Humanitas DMH, Staedion, Loostad Vastgoedontwikkeling en de gemeente Den Haag. Zorgcomplex ‘ Het Zamen' in Den Haag wordt het nieuwe thuis van de circa 240 bewoners van Stichting Eykenburg en cliënten van Humanitas DMH. Het complex is gevestigd op het voormalige Gemeentelijk Industrie Terrein. 
 
Het gebouw, dat ontworpen is door IAA Architecten en wordt gebouwd door Stam + De Koning uit Zwijndrecht, omvat ruim 240 zorgplaatsen en (zelfstandige) zorgeenheden voor senioren. Op de begane grond komt een aantal voorzieningen zoals een huisartsenpraktijk en een restaurant. Hier kunnen bewoners en ook buurtgenoten een kopje koffie drinken, een maaltijd nuttigen of zomaar even binnen lopen voor een praatje. De oplevering van Het Zamen is gepland in het voorjaar van 2013.
 
Dit bouwwerk markeert de start van de ontwikkelingen op het voormalig Gemeentelijke Industrieterrein (GIT). Er komen nog circa 430 woningen en bijna 4000 m2 aan voorzieningen bij. Zo wordt onder andere de Energiecentrale omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw voor kleinschalige bedrijfsruimtes. Het aangrenzende park De Verademing wordt volledig opnieuw ingericht, waardoor het straks beter toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Regentesse-Zuid is in 2022 een Haagse wijk voor eigentijds wonen met sterke bedrijvigheid en veel groen.
 
De naam Het Zamen symboliseert de samenwerking tussen de vijf partijen die dit zorgcomplex realiseren; Stichting Eykenburg, Humanitas DMH, Staedion, Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn en de gemeente Den Haag. Ook komen er in het gebouw veel verschillende groepen uit de samenleving te samen.